Hybridinstallasjon

Hvordan fungerer et hybrid solcelleanlegg?

Mange lurer på hvordan et hybrid solcelleanlegg fungerer. Det viser seg at driften er en god løsning for folk som ønsker å være uavhengige. Når værforholdene er ugunstige, kan du hente strøm fra strømnettet. Og når det er fint vær, lagrer batteriene som er koblet til hybridsystemet, energi som de fortsetter å bruke til å drive viktige apparater i hjemmet ditt.

Hvordan kan det ha seg at denne installasjonen vekker stadig større interesse? Driftsmåten er utformet slik at du så ofte som mulig kan bruke din egenproduserte energi i solcellepanelene. I så fall kan du bruke strømmen hjemme hver dag til å drive alle nødvendige elektriske apparater.Overskuddsenergi lagres i spesielle batterier som plasseres i nærheten av vekselretteren. Resten av den ubrukte energien mates tilbake til strømnettet. Denne måten å drive anlegget på gjør at du kan være uavhengig, selv når værforholdene er ugunstige. I tillegg vil den være en livredder for deg når strømmen fra nettet blir midlertidig avbrutt. Det er ganske annerledes når du har en On Grid-installasjon. Når strømnettet slutter å levere energi på grunn av en feil, kan du ikke bruke energien som solcelleanlegget produserer.

fotowoltaika hybrydowa solgro tanio krakow now sacz 768x510 1

Igjen, når du har en Off Grid-installasjon alene, kan du forvente at energien som er lagret i batteriene, vil ta slutt etter hvert.

Som du ser, kan et hybrid solcelleanlegg være en interessant løsning for alle. Den lar deg få mest mulig ut av solcellepanelene dine.

Fordeler med hybridinstallasjon

En av de største fordelene med et hybrid solcelleanlegg er blant annet at det er uavhengig av strømleverandøren. Dette ordet får en helt ny betydning når strømforsyningen fra nettet avbrytes. Ved en On Grid-installasjon produserer ikke solcellepanelene strøm selv om det er fint vær. Dette henger sammen med feilsikringen av installasjonen. Med en hybridinstallasjon hentes energien fra spesielle batterier, solcellebatterier, når strømmen går, slik at du ikke trenger å bekymre deg for de elektriske apparatene i hjemmet ditt.
En annen ting som er verdt å merke seg, er at en hybridinstallasjon gjør det mulig å optimalisere energiforbruket fra solcellene. Utnyttelsen kan reduseres til 50 % eller til og med 80 %.
Dernest er det verdt å merke seg at et slikt anlegg kan redusere energiinntaket fra nettet, noe som vil redusere strømregningen du får hver måned.
Legg også merke til at du med et hybrid solcelleanlegg ikke trenger å bekymre deg for stigende strømpriser. Et slikt anlegg vil derfor betale seg selv på kort tid, og vil tjene deg de neste årene ved å produsere gratis energi til hjemmet ditt.
Sist, men ikke minst, kan det være interessant for deg å vite at solcelleanlegg delvis kan betales med EU-midler, ettersom EU-støtten er rettet mot folk som ønsker å ta vare på økosystemet.

Ulemper ved hybrid solcelleanlegg.

En av de største ulempene ved å sette opp et hybrid solcelleanlegg er prisen. Denne typen anlegg vil gi deg store besparelser i fremtiden, men i begynnelsen må du regne med betydelige kostnader for å installere et slikt anlegg. Du kan imidlertid få tilskudd fra EU til solcelleanlegg, noe som gjør at du kan spare mye penger. Du må sende inn dokumentasjonen til kommunen eller byrådet. Denne gangen kunne innbyggerne i byen Tychy dra nytte av subsidier for fornybare energikilder, som nådde opp til 5000 PLN. Hvis du også er interessert i et slikt tilskudd, kan du kontakte våre representanter. Vi er til stede i mange byer i Polen, ettersom selskapet Solgro produserer solcelleanlegg i hele landet. Våre konsulenter hjelper deg med alle formaliteter knyttet til installasjon av solcelleanlegg.

Dernest er det viktig å merke seg at denne installasjonen fungerer best når temperaturen på modulene ikke overstiger 40 grader Celsius. Når enheten plasseres i fullt sollys, kan temperaturen på solcellemodulene stige med opptil 55 grader Celsius om sommeren. Da kan anleggets virkningsgrad synke, slik at du kan tape opptil flere titalls prosent i utvinningen av elektrisitet fra solen.

Som du kan se, har denne installasjonen flere fordeler enn ulemper, så hvis du er fast bestemt på å lage et slikt solcelleanlegg i hjemmet ditt, er det verdt å vurdere en hybridinstallasjon, der prisen avhenger av hvor mye installasjonskraft du trenger.

Rapdach Sp. Z O.O
Ptaszkowa 957
33-333 Ptaszkowa
Tel: +48 888 444 517