Isolering utenfor nettet - solcelleanlegg

Solcelleanlegg utenfor nettet.

Når man bestemmer seg for å bygge hus, er det mange som tenker på mulighetene som moderne teknologi gir. Det viser seg at det hvert år kommer stadig nye løsninger på markedet som kan gjøre livet ditt enklere. En av dem er det stadig mer populære solcelleanlegget, som gir deg gratis energi fra solen. Det finnes både Off Grid- og On Grid-solcelleanlegg på markedet. Avhengig av mulighetene på stedet du har tenkt å bygge, bør du velge riktig modell. Begge typer anlegg baserer seg på å absorbere energi fra solen, som deretter omdannes til elektrisitet som gir strøm til hjemmet ditt ved hjelp av en vekselretter. Energien som skapes i panelene, produserer likestrøm (DC), som deretter omdannes i vekselretteren til den vekselstrømmen som trengs for å drive alle apparatene dine. Det er derfor mye billigere å velge en On Grid-installasjon, som må kobles til strømnettet. På steder langt fra bysentra kan det lønne seg å velge et Off Grid-solcelleanlegg, som lagrer strømmen i spesielle batterier. Disse batteriene frigjør strømmen som trengs til daglig bruk når været er dårlig. Dessverre må du regne med at kostnadene for å sette opp anlegget er ganske høye, og Off Grid-solcelleanlegget bør være utstyrt med batterier av høy kvalitet. Takket være det faktum at batteriene kan lagre en betydelig mengde strøm som genereres fra solstrålene, kan du bruke den på dager da solen ikke er kraftig nok til å drive alle dine daglige apparater.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

panele fotowoltaiczne solgro off grid 768x510 1
solgro fotowoltaika tarnow tania fotowoltaika 2 768x510 1

Prinsippet for et Off Grid-solcelleanlegg er svært likt prinsippet for et On Grid-solcelleanlegg. Den eneste forskjellen er at ved On Grid er solcelleanlegget koblet til nettet til den nærmeste energileverandøren i området. Med et Off Grid-solcelleanlegg lagres energien derimot i batterier. Solstrålingen som når solcellepanelene i et Off Grid-anlegg, omdannes til likestrøm. Deretter konverteres denne strømmen til vekselstrøm som kan brukes i hjemmet, takket være Off Grid-vekselretteren.

Fordeler med å bruke Off Grid-solcelleanlegg.
Den største fordelen med å bruke et Off Grid-solcelleanlegg er effektiviteten, mens prisen for å utføre en slik installasjon er litt høyere enn for en On Grid-installasjon. Et Off Grid-anlegg er den beste løsningen på steder der det ikke er mulig å koble huset til strømnettet til nærmeste strømleverandør.
Et solcelleanlegg er en stadig mer populær måte å skaffe energi fra fornybare kilder på, med en virkningsgrad på opptil 25 år.
En annen fordel som er verdt å merke seg, er at en person med et Off Grid-anlegg er uavhengig av strømleverandøren. Når det er strømbrudd i hele området, vil et Off Grid-solcelleanlegg fortsatt levere strøm til de nødvendige apparatene.
Denne installasjonsmodellen vil være ideell for nødstrømforsyning på et bestemt sted der strøm er avgjørende for at cellen skal fungere som den skal.
Det er verdt å merke seg at når strømnettet faller ut, slutter On Grid-installasjonen å levere strøm til den aktuelle bygningen. Hvis du velger et Off Grid-solcelleanlegg, kan du være trygg på at solcelleanlegget vil fortsette å fungere til fordel for forbrukeren, selv om strømnettet faller ut.

Lagring av strøm i Off Grid-installasjoner.
Når du velger et Off Grid-solcelleanlegg, må du utstyre hele solcelleanlegget med spesielle batterienheter. Disse er såkalte mottakere av strøm, som overføres til de elektriske apparatene i hjemmet ditt på et bestemt tidspunkt. Alle batterier som brukes i Off Grid-solcelleanlegg, fungerer etter samme prinsipp. Først lades de opp til full kapasitet. Deretter lades de ut, men ikke helt. Noen få prosent av energien blir igjen i batteriene for at systemet skal fungere som det skal. Hele prosessen gjentas hver gang du bruker strøm til ulike enheter. Disse batteriene har sin kapasitet, men etter noen år bør du vurdere å bytte dem ut på grunn av dårligere ytelse.
Off Grid-installasjon velges oftest på steder der det ikke er mulighet for strøm fra energileverandøren. Dette finner du oftest i hytter og på båter, men også i eneboliger. Når du bestemmer deg for denne installasjonsmodellen, bør du imidlertid rådføre deg med erfarne folk på området på forhånd. Kvalifiserte konsulenter kan hjelpe deg med å velge riktig batteri med en kapasitet som svarer til dine forventninger. De kan også fortelle deg hvilke solcellepaneler du bør velge for din Off Grid-installasjon, slik at de er effektive og gir deg mest mulig utbytte. Selv om prisen på et Off Grid-solcelleanlegg er ganske høy, vil det gi store fordeler for de som bruker det.