GARASJEHJØRNER

GARASJEHJØRNER

Carportene er som regel laget av tre, stål eller aluminium, men det finnes også utgaver i plast. De vanligste konstruksjonene er de med flatt tak som står på fire stolper eller (hvis de lener seg mot en vegg) støttes av to stolper, og de frie takflatene brukes også i økende grad til solcelleanlegg som forsyner det interne systemet med energi. Fordelene med en carport fremfor en garasje er den arkitektoniske effekten, som takket være den åpne konstruksjonen gir hele bygningen et lett og elegant utseende, i tillegg til at den gir lys til nabobygningene, er enkel å montere og har betydelig lavere byggekostnader. I motsetning til en garasje er et skur åpent på minst én side. Dette gjør at skadelige avgasser og kreftfremkallende partikler slipper ut raskere og lettere.

carport akena ilot brises vue 2 2
Carport camping car grande hauteur

Carporter – må de varsles?

Hvis du planlegger å bygge en carport på maksimalt 50 m² på en tomt der det allerede står et bolighus, trenger du ikke tillatelse. Det er verdt å huske at det totale antallet carporter ikke kan overstige to per 1 000 m² tomt. For å sette opp en slik carport må vi også overholde en rekke forskrifter. Vi må huske på at carportene må plasseres i en avstand på minst 3 meter fra tomtegrensen og minst 7 meter fra vinduene på nabobygningen. Bygningsloven sier ikke noe om hvilket materiale carporten skal være laget av. Men hvis carporten vår er større enn 50 m², eller hvis det allerede finnes slike konstruksjoner på tomten, må vi ifølge loven først melde fra om byggingen.

Carporter i aluminium

Det mest populære materialet for carporter er aluminium. Dette materialet krever lite vedlikehold og er ekstremt lett og stabilt. Carporter i aluminium er motstandsdyktige mot korrosjon og ulike værforhold. Det flate taket er sannsynligvis det mest brukte til denne typen carport, på grunn av den enkle utformingen og den relativt lave prisen. I motsetning til navnet flatt tak er det imidlertid ikke et helt flatt tak. For å unngå vannansamlinger og forhindre fuktskader er et flatt tak skrått. En interessant løsning er å montere solcellepaneler på taket og lage ditt eget lille husholdningskraftverk. Carporten kan også utstyres med andre alternativer, for eksempel LED-belysning eller tilslørende skjermer. Hvis du vil beskytte bilen eller hageutstyret ditt mot vær og vind, er en carport ideell til dette formålet.

AdobeStock 309004611 Preview
AdobeStock 178056046 Preview

Hvorfor velge en carport?

For det første forlenger det bilens levetid. Taket beskytter mot regn, snø og hagl. Dermed trenger du ikke bare å rengjøre bilen sjeldnere, den beskytter også lakken bedre. En annen fordel er prisen. Sammenlignet med en garasje er en carport i aluminium en økonomisk løsning. Byggingen av en carport krever færre materialer, den er raskere og enklere å montere, og vedlikeholdet er ikke krevende. Aluminium ruster ikke og er et svært slitesterkt materiale som ikke krever noe vedlikehold. Selv under kraftig uvær eller snøvær vil carporten i aluminium holde seg i god stand. Et stort pluss med slike carporttak er utseendet og muligheten til å konfigurere dem. I økende grad fungerer carportene også som designelementer. Takket være pulverlakkering kan vi lakkere carporten i alle RAL-farger og tilpasse den til husets utseende. En carport er ikke bare ideell for å beskytte bilen. Det er også en løsning for campingvogner, bobiler, motorsykler, sykler eller gressklippere.

Ikke nøl med å kontakte våre selgere, som vil hjelpe deg med å skape din drømme carport.

Carport

Det buede takoverbygget i aluminium beskytter bilen mot dårlig vær. En spesiell egenskap er taket, som er vanntett, drenerer perfekt og beskytter mot vær og vind, noe som gjør det vanskelig å rengjøre. Det støttes på den ene siden av fasaden og på den andre av to stolper. Et aluminiumsskur med buet tak kan skreddersys slik at det passer til resten av huset, ettersom alle våre design er skreddersydde. Vi kan lage enkle, doble eller overdimensjonerte konstruksjoner. Carporter i aluminium er ideelle som garasje, terrasseoverbygg, til oppbevaring av hageredskaper eller sykler.

AdobeStock 533952747 Preview

Se også våre carporter - carporter med solcelleanlegg