Solceller til hjemmet

Solcelleanlegg for en enebolig.

For tiden går strømprisene stadig opp. År etter år går prisen per 1 kW opp, og brukerne har ingen innflytelse på dette. I løpet av året er kostnadene ved å bruke strøm fra nettet betydelige for enhver husholdning. Det er derfor verdt å vurdere å sette opp solcelleanlegg på eneboligen. Da kan du hente strøm fra en fornybar energikilde som solenergi. Hvis du velger solcellepaneler til boligen din, kan du være sikker på at kostnadene for hele installasjonen snart vil lønne seg, og du blir en uavhengig leverandør av strøm til boligen din. Finn ut hvilke solcelleanlegg du kan installere i hjemmet ditt, og hvilke subsidier du kan få ved å installere Soluxtec-paneler i husholdningen din.

Wizualizacja L elewacja
solgro fotowoltaika odnawialne zrodla energii plock 1

Hvilket solcelleanlegg for en enebolig?

Mange lurer på hvilket solcelleanlegg de skal velge til hjemmet sitt. På internett kan du finne mange anmeldelser fra folk som har valgt en bestemt installasjonsmodell. Når du skal bygge ditt eget hjem, er det imidlertid verdt å vite at dette er et individuelt tema som du bør diskutere med en fagperson. For at installasjonen skal kunne utføres, er det nødvendig å oppgi boligens kvadratmeter og informasjon om hvilke elektriske apparater du har installert. Våre Rapdach-medarbeidere gir deg gjerne all den informasjonen du trenger for å sette opp solcelleanlegget ditt.
Hvis du ønsker å bruke energi fra fornybare kilder, kan du finne ut alle fordelene og ulempene ved de ulike installasjonene. Finn ut hvor mye du kan spare med et eksempel på et solcelleanlegg.

Installasjon på nettet.

On Grid-installasjonen er koblet til strømnettet . Det brukes spesielle kabler for å koble installasjonen til nettet. AC-kablene går fra vekselretteren til lavspenningsanlegget. AC-kablene går fra vekselretteren til lavspenningsanlegget. Denne typen installasjon kan utføres når koblingsanlegget er i stand til å ta imot all energien som genereres fra solcelleanlegget. Strømmen som produseres av solcelleanlegget, forsyner først hele huset og alle apparatene du bruker til daglig. Den overskytende energien som produseres, sendes deretter til strømnettet. Når det er dårlig vær ute og solcelleanlegget ikke klarer å forsyne alle husholdningsapparatene dine med strøm, kan strømmen som tidligere ble sendt til nettet, hentes ut og brukes i hjemmet ditt. Vær imidlertid oppmerksom på at for hver 1 kWh som sendes ut på nettet, blir det kun hentet ut 0,8 kWh.

Hvis dette likevel ikke er nok til å drive de elektriske apparatene i hjemmet, dekkes differansen av strømnettet. Dette er derfor ideelt for de som fortsatt ønsker å være tilkoblet strømnettet. Det er imidlertid verdt å merke seg at solcelleanlegget vil bli slått av for sikkerhets skyld hvis strømnettet skulle svikte. Den største fordelen med denne installasjonen er den lave prisen, i motsetning til Off Grid-installasjoner.

fotowoltaika energia sloneczna nowy targ solgro 768x510 1

Off Grid-installasjon.

Et Off Grid-solcelleanlegg er ideelt for å produsere strøm til en fritidsbolig eller en enebolig som ligger langt fra strømnettet. Når du ikke har mulighet til å forbruke energien som produseres, lagres overskuddsstrømmen fra solcelleanlegget i batterier. Den største fordelen med dette systemet er at det er helt uavhengig av strømnettet. Installasjonen er også ideell i områder der strømnettet ofte svikter. Dessverre er kostnadene for en slik installasjon mye høyere enn for en On Grid-installasjon.
Prisen på et slikt solcelleanlegg for hjemmet er særlig knyttet til batteriene, som koster fra flere hundre til flere tusen zloty. Hvert slikt system bør utformes deretter. Batteriene bør lagre nok strøm til å dekke 100 % av energiforbruket til apparatene du bruker hjemme. Hvis du kobler til et apparat som ikke er planlagt, kan det forstyrre driften av systemet. Det kan til og med føre til skader på solcelleanlegget.
Så hva er det verdt å velge?
Siden det nå er mulig å søke om støtte til solcelleanlegg, er det verdt å vurdere å velge en On Grid-installasjon, hvis det er mulig. En forutsetning for dette er at du har en installasjon fra nettselskapet i nærheten av boligen din. Men i det øyeblikket du ønsker å endre noe i hjemmet ditt, trenger du ikke å bekymre deg for uønskede feil.

Hybridinstallasjon

Mange lurer på hvordan et hybrid solcelleanlegg fungerer. Det viser seg at det er en god løsning for folk som ønsker å være uavhengige. Når værforholdene er ugunstige, vil du kunne hente strøm fra nettet. Og når det er fint vær, vil batteriene som er koblet til hybridsystemet, lagre energi som de fortsetter å bruke til å drive viktige apparater i hjemmet ditt.

fotowoltaika hybrydowa solgro tanio krakow now sacz 768x510 1