GLASS - rekkverk i glass rapdach

VSG – laminert glass

VSG er forkortelsen for det tyske ordet Verbundsicherheitsglas, som på polsk betyr laminert sikkerhetsglass. Dette glasset består av minst to lag glass som er limt sammen med et lag PVB-film. Laminert glass er svært sterkt og sikkert, for hvis ett av lagene går i stykker, holder PVB-filmen hele glasset sammen slik at det ikke dannes farlige glasskår. Laminert glass brukes ikke bare som innbruddssikkert glass, men også som sikkerhetsglass i områder der det kan forekomme støt eller mekanisk belastning, f.eks. butikkvinduer, glassdører og rekkverk. Ulike kombinasjoner av antall og typer glassruter og PVB-filmfarger gjør det mulig å produsere laminert glass med forskjellige egenskaper, for eksempel lydisolering eller UV-beskyttelse.

xdiament 2 600x400.jpg.pagespeed.ic . oMrVF6aqf
szklo hartowane

ESG – herdet

ESG-glass er en forkortelse av det tyske ordet Einscheibensicherheitsglas, som på polsk betyr ettlags herdet sikkerhetsglass. Dette glasset gjennomgår en herdingsprosess som innebærer at glasset varmes opp til høy temperatur og deretter avkjøles raskt med vann eller luft. Denne prosessen gir glasset større slag- og trykkfasthet enn standardglass. Herdet glass er også trygt fordi det knuses i små, stumpe biter når det knuses.

Lacobel

Lacobel er en spesiell type glass som er lakkert på den ene siden (i alle RAL-farger). Mange arkitekter setter pris på fordelene med dette glasset. Vedlikehold av slikt glass er svært enkelt og problemfritt. Det er ideelt som dørfylling eller som dusjvegg på kjøkkenet eller badet. Malingen er UV-bestandig. Glasset er tilgjengelig i to størrelser: 3210×2550 mm og en mindre variant på 2550×1605 mm, som gjør det mulig å dekke store områder uten behov for fuger.
Tykkelsen på bunnlaget er 4 mm, og glasset kan herdes.

diament 10
Wizualizacja szkla gietego

Bøyd

Prosessen med å bøye glass innebærer å varme opp en glassplate og deretter forme den i en passende form som har den ønskede formen. Formingen skjer ved at glasset langsomt avkjøles til romtemperatur, slik at det beholder sin nye form. Det finnes ulike teknikker for bøying av glass, for eksempel sylindrisk bøying, vakuumbøying og omvendt bøying, som brukes avhengig av glassets type og tykkelse og ønsket form. Bøyd glass brukes i mange arkitektoniske prosjekter på grunn av fleksibiliteten og evnen til å tilpasse seg ulike former.

TONET

Farget glass er en spesiell type glass som kjennetegnes av sin ensartede farge. Produksjon av massefarget glass krever nøye utvalgte ingredienser som tilføres glassmassen under produksjonsprosessen. Resultatet er en jevn og holdbar farge som ikke mister sine egenskaper over tid. Den viktigste egenskapen til denne typen glass er evnen til å dempe og absorbere lysstråling. Jo tykkere glasset er, desto mer intens blir fargen.

szklo barwione
szklo ornamentowe

Ornamentalt glass

Ornamentglass er en spesiell type glass som kan være klart eller farget i massen. Fremstillingsprosessen innebærer at det flytende glasset rulles mellom to sylindere, hvorav den ene har et spesielt mønster preget på overflaten. På denne måten skapes vakre, dekorative mønstre som slipper gjennom lyset samtidig som det diffunderer forsiktig. Ornamentalt glass har et svært bredt bruksområde. Det brukes blant annet i skillevegger, dører, dusjvegger eller som malte veggpaneler. Takket være de dekorative mønstrene og de lysgjennomtrengende egenskapene gir ornamentglasset interiøret en unik karakter og gjør det mulig å skape interessante arrangementer og visuelle effekter.

SANDBLASTET

Sandblåst glass er en type glass som kjennetegnes av en matt overflate. Produksjonsprosessen innebærer at en sandstråle kommer i kontakt med glassets overflate, noe som gir en permanent matt overflate. Sandblåst glass har mange bruksområder i glassindustrien. Det brukes blant annet i dører, vinduer, skillevegger, rekkverk og speil. Takket være sine egenskaper gir sandblåst glass interiøret en unik karakter og gjør det mulig å oppnå interessante visuelle effekter.

szklo piaskowe
szkloo zaroodporne

VARMEBESTANDIG:

Varmebestandig glass er en spesiell type glass som brukes som dørfylling i peiser, elektriske komfyrer og andre varmeapparater. Det kjennetegnes av høy temperaturbestandighet på opptil 700 grader Celsius, slik at det trygt kan utføre sin funksjon under vanskelige termiske forhold. Motstanden mot mekanisk påvirkning er imidlertid ikke høy, noe som må tas i betraktning ved bruk.

IGUARDED

Det er en type glass som består av minst to glassruter som er adskilt av et mellomstykke rundt omkretsen, hermetisk forseglet med mellomrom som inneholder fuktabsorberende stoffer, luft eller andre gasser. Det brukes først og fremst i byggebransjen for å beskytte mot varmetap eller overdreven varmeøkning, og også for å beskytte mot støy. Det forbedrer den termiske og akustiske isolasjonen i bygninger, noe som gir besparelser og bedre bokomfort.

szklo zespolone
szklo matowe

MATTE

Matt glass er et halvtransparent glass som gir innsyn samtidig som det slipper gjennom lys. Det er en effekt som oppnås ved å utsette en glassplate for en syreetsingsprosess som gir den en matt overflate. Det er et slitesterkt og skadebestandig materiale.

UV-trykt glass

Trykk på UV-herdet glass er en innovativ teknologi som gjør det mulig å trykke grafikk eller design direkte på glassets overflate. Men siden UV-herdet glass kun har høy, og ikke total, motstand mot mekaniske skader, anbefales det å bruke VSG-lagdelt glass med trykk på innsiden av laminatet. På denne måten kan man oppnå et trykk på glass som er motstandsdyktig mot mekaniske skader og værforhold, inkludert skadelig UV-stråling. Trykk på glass kan utføres både direkte på glass og på PVB-film, noe som gir mange muligheter for kreativ bruk av denne teknologien.

szklo z nadrukiem UV

MONOLITTISK

Monolittisk (enkelt) glass er en type planglass som består av ett enkelt lag glass med jevn tykkelse. Monolittisk glass produseres ved å smelte glasskomponentene ved høye temperaturer og deretter helle det flytende glasset på flate plater eller ruller. Etter avkjøling og overflatebehandling er monolittisk glass klart til bruk.

Monolittisk glass kan bearbeides til mange forskjellige typer glass med ulike egenskaper og bruksområder.

Her er noen av dem:

herdet,

laminert

reflekterende,

bøyd,

Dette er bare noen av bearbeidingsmulighetene for monolittisk glass. Dette glasset er svært allsidig og kan tilpasses ulike bruksområder, avhengig av kundens behov.

Pleie av glass

Hvis du ønsker et tilbud på vedlikehold av produktet ditt, send oss en forespørsel med nummeret på jobben vi har gjort for deg!

TELEFON: 888 444 726
E-POST: biuro@rapdach.pl

Vedlikehold og rengjøring av glass, for eksempel glassrekkverk eller terrasse- og balkonginnhegninger, krever riktig kunnskap og ferdigheter. Det er viktig å velge riktige rengjøringsteknikker og rengjøringsmidler som ikke skader glassoverflaten. Dette krever ofte bruk av spesialverktøy og -utstyr, samt erfaring med slike overflater. RAPDACH introduserer derfor en rengjørings- og vedlikeholdstjeneste for glassoverflater.

For å unngå skader på overflater og holde dem i perfekt stand, må de rengjøres regelmessig. Selskapet vårt tilbyr omfattende rengjøringstjenester for glassflater som glassrekkverk, glassdører, glasstak eller terrassebygninger. Vi behandler hvert enkelt oppdrag individuelt og velger egnede rengjøringsteknikker og verktøy for å oppnå best mulig effekt.

ikonka rapdach pielegnacja