FRANSK BALKONG – MONTERING FØR ELLER ETTER FASADE

Fransk balkong - eleganse og riktig installasjon

Når vi tenker på den sjarmerende, kontinentale følelsen i interiøret vårt, kommer vi til å tenke på den franske balkongen…. Den er litt annerledes enn den klassiske balkongen. Lurer du på hva som gjør den annerledes? Den franske balkongen har ingen balkongplate. I stedet monteres portfenetr direkte på husveggen. Dette er en konstruksjon som kreves av Statens bygningstilsyn.

Dessverre er det en vanlig feil å overse følgende festeanordninger for rekkverk på designstadiet. Hvis du er i ferd med å bygge en slik balkong, er det absolutt verdt å vurdere dette stadiet nå. Festeanordningene er avgjørende for holdbarheten til hele konstruksjonen. Hvorfor det?

Zdjęcie przedstawia balkon francuski

Festeanordninger bør vurderes på prosjekteringsstadiet, og bør installeres før isolasjonsarbeidet. På den måten unngår du mange komplikasjoner i senere faser av arbeidet. Hvis du bestemmer deg for å montere rekkverket før isoleringen, kan du støte på en rekke problemer. Forestill deg at rekkverket allerede er montert, og du ønsker å starte isoleringsarbeidet. Hva skjer da? Midlertidig fjerning eller sikring av rekkverket! Begge løsningene er tidkrevende og kan føre til ekstra kostnader og skader på rekkverket.

Szklana tafla balustrady na rotulach
Svaret på spørsmålet om når du skal montere rekkverket er klart: Det er best å gjøre det helt på slutten av byggearbeidet uten å glemme å montere festene på forhånd. Det er flere viktige grunner til denne avgjørelsen. For det første ønsker vi å minimere risikoen for skader på det nye rekkverket. Under byggingen må vi ofte forholde oss til ulike materialer, for eksempel støv eller maling, som kan legge seg på rekkverket og skade utseendet eller holdbarheten. Derfor er det viktig å planlegge arbeidsforløpet godt og montere rekkverket på riktig tidspunkt.
Zdjęcie przedstawia dwa balkony francuskie

Oppsummert er den franske balkongen essensen av å kombinere design med funksjonalitet. Dens sjarm og estetiske kvaliteter er utvilsomt aspekter som tiltrekker seg manges oppmerksomhet. Men for å kunne verdsette verdien av den fullt ut, er det viktig å forstå de tekniske aspektene ved konstruksjonen. Man kan ikke undervurdere hvor viktig det er å montere festeanordningene nøye før isolasjonsfasen. De er fundamentet som hele konstruksjonen hviler på, og garanterer stabiliteten gjennom årene. Like viktig er den siste fasen – monteringen av rekkverket. Rekkverket er balkongens hovedattraksjon, den mest synlige delen av balkongen, som ikke bare må imponere med sitt utseende, men fremfor alt oppfylle alle sikkerhetsstandarder. Det er bare ved å ta hensyn til disse to hovedelementene – festeanordningene og rekkverket – at den franske balkongen ikke bare blir en dekorasjon for huset, men også et trygt og holdbart sted for avslapning. Det er derfor verdt å investere tid og ressurser i disse trinnene for å kunne nyte en perfekt balkong i mange år fremover.

VURDER REKKVERKET DITT!

Legg att eit svar